Thursday, March 11, 2010
JUS MANGGIS
Mempertingkatkan tahap kesihatan menyeluruh dengan membantu peningkatan xanthones dan antioxida yang lain.
* Merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksida yang tinggi
* Menggunakan khasiat semulajadi Permaisuri Buah
* Kandungan antioksida telah dikaji oleh penyelidik daripada Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dibawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar
Kandungan :
* Ekstrak keseluruhan buah manggis
* Ekstrak Acai
* Ekstrak Biji Anggur
* Ekstrak Delima
* Puri Roselle
* Jus Epal
Bahan lain yang dibenarkan :
* Ascorbic Acid
* Xanthan Gum 415
* Potassium Sorbate
* Permitted Flavours
* Citric Acid
mangostyn_3MANGGIS Dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku dan dikenali sebagai “Queen of fruit”. Digunakan dalam perubatan traditional seperti merawat penyakit Malaria, cirit-birit, tibi, ulser,buasir, sembelit dll. Kulit manggis mengandungi sebatian unik “xanthone” yang tinggi. Dikaji oleh FRIM (Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia).
Keistimewaan :
* Memberi kesihatan yang menakjubkan melalui pertolongan xanthone dan antioksida
* Menghalang dan mencegah radikal bebas
* Anti inflamasi & anti alahan
* Anti penuaan
* Mencegah kanser
* Melindungi sistem jantung
* Melindungi kesihatan otak dan sistem saraf
* Meningkatkan sistem pertahanan badan
* Menyokong fungsi sendi dan tulang rawan
* Menghalang jangkitan yang disebabkan oleh virus, bakteria dan parasit
* Mengurangkan tekanan darah tinggi
* Mengurangkan lelah
* Membantu penyembuhan luka
* Memberi tenaga stamina
* Mengurangkan sakit kepala (migrain)
* Mengurangkan pengeluaran asid
Labels:
JUS MANGGIS
0 comments:
Post a Comment